Blog


Wie A zegt, moet ook P zeggen!

2 vrouwen, 2 mannen, 2 missies! Maakt u het mogelijk?2 mannen die de Atlantische oceaan, de Atlantic, overroeien van La Gomera naar Antiqua en 2 vrouwen die de Grote oceaan, de Pacific, overroeien van San Francisco naar Hawaï. 2 zware en avontuurlijke tochten van in totaal maar liefst 9.300 kilometer.Team Heart to Follow en team Atlantic Sixties hebben de handen ineengeslagen en wij bieden u een fantastische sponsormogelijkheid; Uw logo op de oceaanroeiboot, die in Nederland te zien zal zijn tijdens events en trainingen en uiteindelijk in juni 2023 en december 2023 op de 2 oceanen. En naast de boot zelf genereren wij en de organisatie via diverse mediakanalen uiteraard ook veel publiciteit. En doet u het niet voor uw bedrijf, dan toch zeker voor de 4 prachtige goede doelen, waar wij voor roeien; Het Vrouwenhart, Spieren voor Spieren, The Plastic Soup Foundation en The Ocean Cleanup Interesse?Neem dan contact met ons op. Wij komen heel graag naar u toe voor een nadere kennismaking en het bespreken van de mogelijkheden.Alvast dank!Marieke, Renate (Hearttofollow), Kees en Paul (Atlantic Sixties)hearttofollow@gmail.com of bel met 06-25213099info@atlanticsixties.com of bel met  06-42173616

Lees meer »

Gefeliciteerd / Congrats Hearttofollow!

De boot van team Hearttofollow kwam gisteren naar Nederland! Marieke le Duc en Renate de Backere roeiden in 2020 de Atlantische oceaan over, en gaan in juni 2023 hun 2e oceaanoversteek maken; The Pacific Challenge! De schitterende R25 werd vandaag te water gelaten in Kortgene voor haar eerste rondje in Nederlands water. Kees overhandigde namens de Atlantic Sixties de felicitaties met bijbehorend bloemetje, en mocht ook een rondje mee over het Veerse Meer  met de dames! En uiteraard mocht hij ook een stukje roeien, zijn allereerste meters aan de riemen in een oceaanroeiboot! 

Lees meer »

Te gast bij Rotaryclub Voorne aan Zee

Op 12 april waren we 's avonds te gast bij Rotaryclub Voorne aan Zee. We waren uitgenodigd om tijdens de wekelijkse clubavond onszelf en ons Atlantische avontuur te komen presenteren aan de leden! Na een overheerlijk diner en de aftrap door de voorzitter was het onze beurt. Het werd een prachtige avond vol ontmoetingen waarvan diverse nog een vervolg krijgen. En na afloop werd tijdens de borrel een concrete genereuze financiële bijdrage toegezegd door een van de leden, echt geweldig!! We danken via deze weg nogmaals Rotaryclub Voorne aan Zee voor de top-avond!  

Lees meer »

Brainstormen!

Er is veel te bespreken tijdens de lange voorbereiding van onze Atlantische Challenge, heel veel....... en dat kan het beste wanneer je zo nu en dan samen een weekendje in een hutje op de hei gaat zitten!

Lees meer »

Talkin' bout boats!

Terwijl 35 teams bezig zijn met hun 8e dag van de Talisker Whisky Atlantic  Challenge 2021 togen wij vandaag richting Deventer. Eerder dit jaar bezochten we ook al Q-Boat om met Ron Straver te praten over de eventuele mogelijkheden van een nieuw te bouwen oceaanroeiboot voor ons Atlantische avontuur. We werden ontvangen met een heerlijke lunch, top! Inmiddels is er een schitterend ontwerp gemaakt, welke is getoetst en goedgekeurd door de TWAC organisatie! Aan de hand van de tekeningen en een schaal 1:10 model bespraken we de specificaties. We zagen onszelf al zitten in deze boot op de oneindige oceaan...... Hoe gaaf zou het zijn om met een in Nederland gebouwde boot ons roeiavontuur te gaan doen? We gaan komende weken nog wat informatie uitwisselen, om daarna ons definitieve besluit te nemen; deze boot laten bouwen, een gebruikte boot kopen of eind 2023 een boot huren........

Lees meer »

Abo Adviesbureau sponsort Atlantic Sixties!

We zijn zeer blij met ABO Adviesbureau als sponsor van Atlantic Sixties! ABO Adviesbureau is al tientallen jaren een gerenommeerd bouwkundig adviesbureau in beheer en onderhoud van wooncomplexen, overig vastgoed en infrastructurele kunstwerken., onderhoudsplannen, bouwkundige schade-expertises, funderingsherstel en bouwbegeleiding zijn enkele specialiteiten van ABO Adviesbureau.E-mail : info@abo-adviesbureau.nl

Lees meer »

Ja, we zijn er nog!

Joehoe, wat zijn jullie stil, Atlantic Sixties! Dat klopt. We zijn wel druk, dus hoog tijd jullie mee te nemen in onze voorbereidingen. Dus hier maar even een update. Waar waren we? Na de verschijning van de fantastische brochure, gemaakt en geschonken door Natasja Schulte, zijn wij als heuse ondernemers driftig aan de slag met het benaderen van potentiële sponsors. Want als het roeien zelf over de oceaan al een uitdaging is, is het binnenhalen van geld dat zeker. Want zo’n tochtje kost wat en ondernemers moeten het je wel gunnen. Het handje ophouden werkt uiteraard niet. We onderzoeken sponsors goed en sluiten in onze verzoeken aan bij hun werkzaamheden, ambitie en missie. Passen ondernemers in onze visie, dan kunnen ze rekenen op een verzoek tot samenwerking. Dat zijn bedrijven die iets hebben met (plastic) afval, duurzaamheid, visserij, IT, bouw, circulaire economie, enz.

Lees meer »

Atlantic Sixties brochure!

Met grote dank aan Natasja Schulte voor het ontwerpen en leveren van de schitterende Atlantic Sixties brochure start nu onze volgende belangrijke stap; het werven van sponsors. We hebben al een flinke lijst van potentiële sponsors waar we komende maanden afspraken mee gaan maken! Spannend!! 

Lees meer »

Rowing with Marieke (TWAC2020)

Guess who was joining Kees tonight in the LiteDUO? Marieke le Duc, who crossed the Atlantic in 43 days last winter with team Atlantic Dutchesses! (TWAC2020). It was a pleasure to listen to all the great Atlantic stories!! So there will be more meetings, to row together and to learn much more about ocean rowing! Kees received a nice present from Marieke; a bag filled with freeze-dried food, to 'train' eating these meals! :-)

Lees meer »

“Allemachtig Prachtig"

Ik voelde me een sulletje, of eigenlijk een sculletje, refererend aan de roeivariant die ik gisteren beoefende, scullen. In onze trainings-Liteboat dinsdag 3 augustus dan eindelijk de eerste meters gemaakt midden in het fraaiste decor dat je je kunt wensen, het rustige, verlaten Veerse meer bij zonsondergang. Alleen had ik daar helaas de eerste 45 minuten weinig oog voor, want mijn instructeur Baron Kees van Kattendijke drilde mij door de eerste beginselen van het scullen. En zoals hij al schreef op Roei.nl, de enige overeenkomsten tussen sloeproeien en scullen zijn stuurboord en bakboord. Dus heel veel afleren en heel veel bijleren. Ik kan je verklappen, dat is heel veel. En hoe ouder je bent, hoe makkelijker dat gaat, zoals je weet :-).Maar goed, als aanhouder wil je perse kunnen wat de Baron, in mijn ogen al een volleerd sculler, al heeft geleerd. En zo kwamen er steeds vaker slagen uit mijn lichaam die goed aanvoelden, maar die gelijk, als Kees mee ging roeien, leidden tot overmoed. Gelukkig niet gevolgd door een val, want zo stabiel is de Liteboat wel. Ik durfde zo nu en dan zelfs te genieten van de omgeving, van het bijna kristalheldere water en de steeds verder zakkende zomerzon. Mijn gedachten gingen even terug naar de verkopers op straat in Marokko en Egypte, die met een brede glimlach en ontblote, vergeelde rokers-tanden “Allemachtig Prachtig” riepen, als ze hoorden dat je een Ollander was. En Allemachtig Prachtig was het op het Veerse meer. Dank Kees voor de eerste les en op naar de volgende keer.

Lees meer »

Our liteDUO!

Today we picked up our Liteboat LiteDUO training coastal boat! With big thanks to Innovaren for their support!! We can't wait to get this beaty into the water. Tomorrow will be her maiden voyage :-)

Lees meer »

Onze droom gaat in vervulling #workinprogress #StayTuned

Op het moment van schrijven tellen we nog 877 dagen totdat wij onze riemen 'op' halen in de haven van La Gomera. Maar dat betekent zeker niet dat we stilzitten. De voorbereidingen zijn in volle gang. De zoektocht naar een geschikte boot vordert. In augustus gaan we in Engeland op bezoek bij Rannoch, de oceaanroeibotenbouwer met jarenlange ervaring. Uiteraard zullen we dan ook onze vuurdoop ondergaan, de eerste roeitocht in een oceaanroeiboot op zee. We kunnen niet wachten!

Lees meer »

LiteDUO

For our TWAC2023 preparation we're looking for a training (coastal)boat to row on open water. Today we visited www.innovaren.nl to see the different Liteboat models they have, and the LiteDUO looks absolutely great to us! To be continued...... 

Lees meer »

Kees' first sculling experience!

Although Kees has got over 40 years of rowing experience, this is in lifeboat rowing boats only. To learn the sculling technique needed for his ocean challenge he got membership of RV Scaldis. Yesterday he had his first sculling experience! From now on he will follow weekly lessons :-)

Lees meer »

Een silhouet-tipje van de sluier

Een roeitocht over de Atlantische oceaan is niet niks. Het vergt een lange en intensieve voorbereiding. De website en sociale media stonden al snel, de zoektocht naar de ideale boot werd gestart en het wachten is nu op een professionele brochure, waarmee potentiële sponsors kunnen worden benaderd. Het enige dat daarvoor nog ontbrak waren foto’s van Baron Kees van Kattendijke en zijn Katwijkse knecht Paul. En schrik niet, het heeft bijna 2 maanden geduurd om de perfecte omstandigheden te vinden. De ideale locatie was al wel gevonden, het strand op de Tweede Maasvlakte. Maar het juiste moment vinden, waarop de 2 roeihelden en fotograaf Jan Louis tegelijkertijd konden, wilde maar niet lukken. En als dat moment er wel was, was er weer geen (zichtbare) ondergaande zon of gooide de avondklok roet in het eten.

Lees meer »

Weetje: 'de Baron'

De zoektocht naar wat Kattendijke en Katwijk bindt, leverde tot nu toe maar 2 hits op: Beiden grenzend aan de zee en beiden een inwoner rijk, die zo gek is om de Atlantische oceaan over te roeien.

Lees meer »

It's official!

Bijna 2 weken na de champagne staan we officieel op de website van Atlantic Campaigns! Nog vele stappen te gaan tot #TWAC2023.... 😅

Lees meer »